Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

POPULÄRT
koket.se
Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

10 ingredienser

En festlig och fräsch vardagspasta med få ingredienser som blir klar på 20 minuter. Mozzarellakrämen, som i Italien går under namnet stracciatella, är fantastiskt god och bara måste testas.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 5 dl frysta ärtor
  • 4 msk olivolja
  • 100 g rucolasallad
  • 1 msk harissa (eller sambal oelek)
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg de frysta ärtorna i ett durkslag och låt de ångas över pastan någon minut.
  3. Lägg ärtorna på ett fat och mosa dem lätt med en gaffel. Tillsätt olivolja, rucola (spara en näve till servering), harissa samt salt och peppar. Rör runt.
  4. Mixa mozzarellan grovt med vispgrädden i en liten mixer.
  5. Häll av pastan och blanda den med ärtorna på fatet.
  6. Toppa med mozzarellakrämen i klickar, rivet citronskal. Salta och peppra och strö över resterande rucola.