Tortillabröd med en krämig fyllning av potatis, karamelliserad lök och svarta bönor. Serveras med guacamole, majs- och paprikasallad samt vegansk ostsås gjord på sötpotatis. Vegansk festmat när den är som allra bäst!
Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa med en gaffel, men lämna gärna lite bitar i.
Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja tills den blir mjuk och lätt gyllenbrun i färgen. Det tar 10-15 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig fyllning.
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Fäst med tandpetare och stek dem sedan gyllenbruna i generöst med olja.
Guacamole
Mosa sönder avokadon grovt med hjälp av en gaffel. Blanda med övriga ingredienser.
Ostsås på sötpotatis
Skala sötpotatisen och koka den mjuk. Mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
Vispa ihop rapsolja och vetemjöl i en kastrull. Låt puttra i 2 minuter. Vispa ner sötpotatispurén
och mjölken. Ta i lite i taget så att du får en slät sås utan klumpar. Låt såsen sjuda under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vitlök, dijonsenap, sojasås, eventuellt näringsjäst och salt.
Majssallad
Blanda ihop allt och låt stå i 10 minuter.
Servering
Lägg rödkål och grönsallad i en liten hög. Toppa med tre taquitos. Fördela lite majssallad och guacamole runt om. Ringla över ostsåsen. Dekorera med färsk koriander.