”En klassiker som jag faktiskt aldrig får nog av och säkert är det många med mig som känner likadant. Här kan du välja antingen ryggbiff eller lövbiff.” /Tareq
Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin eller sherry och låter det koka ur i en halv minut.
Tillsätt senap, buljong, crème fraiche eller gräddfil och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över grytan, rör om och smaka av. Eventuellt behövs det både mer salt och peppar.
Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré och saltgurka.