Dra av bladen från stammen på grönkålen. Riv bladen i bitar. Bryt sönder svampen i bitar, eller skär den i mindre bitar med kniv.
Skala och finhacka vitlöken.
Skär kycklingen i bitar och stek den i en stor stekpanna med smör ca 3 minuter. Rör om då och då så att den får färg på alla sidor. Salta och peppra.
Tillsätt vitlök, champinjoner och kål. Rör om så att allt blandas ordentligt. Salta. Tillsätt grädden, citronskalet och citronsaften. Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över alltihop. Låt puttra i cirka 10 minuter.
Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av vattnet på pastan, blanda ner ca 1 dl av pastavattnet i pannan med kycklingen och rör om väl.
Servera direkt med nyriven parmesan, lite valnötter på toppen och gärna lite färsk basilika.