Tartar på tonfisk med avokado och gurka

koket.se
Tartar på tonfisk med avokado och gurka
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Tartar på tonfisk med avokado och gurka

15 ingredienser

30 min

Festlig och lättlagad tartar på rå tonfisk som marineras i en marinad med japansk twist. Tartaren serveras på en bädd av skivad gurka och avokado.

  Tips! Rätten passar fint att servera som förrätt och räcker då till fyra personer.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g färsk tonfiskfilé, MSC-certifierad

marinad

  • 2,5 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm wasabi (mer om man gillar stinget)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar, mycket tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 tsk vita sesamfrön, rostade

Till servering

  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 1 msk vita sesamfrön, rostade
  • 2 msk krasse
  • 2 tsk sesamolja, att droppa över
  • flingsalt, peppar

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till marinaden.
  2. Finhacka tonfisken och blanda försiktigt med marinaden.
  3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i tunna skivor. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin.
  4. Lägg ut avokado och gurka snyggt på tallrikar. Lägg på den marinerade tartaren. Droppa över sesamoljan. Strö över sesamfrön och krasse. Salta och peppra och servera genast.