Tarte flambée påminner om pizza men har en knaprigare botten som inte behöver jäsas. Sandra toppar sin med dill, lök, potatis, ansjovis och citron - somrigt och jättegott!
Knåda samman mjölet med salt, vatten och olivolja till en smidig deg. Knåda ytterligare 5 minuter och låt sedan degen vila under plastfolie.
Skär löken i tunna skivor och lägg den tillsammans med smöret i en kall panna, gärna gjutjärn. Sätt på värmen på medellåg och låt löken karamelliseras långsamt, rör bara om någon enstaka gång. När löken blivit helt mjuk, söt och ljusbrun är den klar.
Sätt på ugnen på högsta värme och låt en plåt vara inne.
Dela degen i 4 delar, kavla ut den så tunt du kan på mjölat bord, flytta sedan över 2 stycken till ett bakplåtspapper.
Blanda ut crème fraichen med vattnet och bred ut krämen över tartebotten. Lägg ut ca 3-4 små ansjovisfiléer per tarte. Toppa med krossad kokt potatis, karamelliserad lök och riven ost.
Dra över tarten till till den heta plåten med hjälp av bakplåtspappret och grädda den i mitten av ugnen tills den är krispig och osten gyllene. Ta ut den, toppa med några droppar pressad citron och generöst med grovt hackad färsk dill.