Börja med att hälla togarashikrydda över hela laxloinen, så att det bli en dryrub. Halstra den med en brännare. Om ni inte har en brännare går det bra att halstra den i stekpanna. Plasta laxen och ställ in i kylen ca 30 minuter. När laxen är kall skärs den upp i ca 1 cm tjocka skivor.
Skär avokadon i så tunna skivor som möjligt och placera emellan laxen på en tallrik.
Japansk dressing
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Ställ kallt.
Yuzumajonnäs
Blanda äggulor, yuzujuice, dijonsenap och mirin. Häll i en tunn stråle av oljan under vispning.
Smaka av med salt och peppar när den har rätt konsistens.
Garnityr
Gör 123 lag av vatten, socker och ättika. Riv i rödbetan. Gör små tärningar av en del av rättikan och lägg i lagen.
Skär även julienne av rättikan som ställs i isvatten tillsammans med nashipäron som skivas tunt på mandolin (runda).
Fritera de torra glasnudlarna och krossa med händerna så att det blir nästan som pulver men ändå lite crisp. Hacka koriander fint och blanda med pulvret.
Upplägg
Lägg nashipäronen i en rund cirkel på tallriken (6 skivor) placera laxen rakt över med avokado mellan varje laxskiva. På med rättika julienne, glasnudelkross, forellrom och de rosa små rättikstärningarna. Häll på den japanska dressingen och dutta på yuzumajonnäsen.