Grönsallad med Raita

Grönsallad med Raita
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Grönsallad med Raita

7 ingredienser

Grönsallad med Raita, en gurk- och myntayoghurt.

Här hittar du Teas tikka och Rabihs lassi.

Läs mer om Godare än glass

Ingredienser

portioner
  • 0,5 salladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl mynta
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här

  1. Finstrimla grönsalladen.
  2. Lägg upp på ett fat.
  3. Finstrimla även gurka och mynta.
  4. Pressa vitlöksklyftan.
  5. Blanda ner gurkan, vitlöken och myntan i yoghurten.
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Häll blandningen över salladen.