Teas Tikka

Teas Tikka
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Teas Tikka

14 ingredienser

4h 30 min

Chicken tikka masala med raitasallad.

Här hittar du Grönsallad med raita och Rabihs bonus melodilassi

Läs mer om Godare än glass

Ingredienser

portioner
  • 750 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar (stora)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 tsk ingefära
  • 3 dl citron, saft
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk garam masala
  • 8 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 3 msk tomatpuré

Serveras med

  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar.
  2. Lägg en halv lök, vitlök, ingefära, citronsaft, koriander, spiskummin och 1 msk garam masala i en matberedare och finhacka.
  3. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsform.
  4. Bred kryddblandningen över kycklingen.
  5. Täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller gärna över natten.
  6. Skär resten av löken och paprikorna i grova bitar.
  7. Grilla dem i grillpannan.
  8. Grilla kycklingen i en stor välsmord stekpanna på stark värme. Stek i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
  9. Häll på yoghurt, tomatpuré och salt.
  10. Rör ner den sista matskeden Garam masala.
  11. Låt det puttra ihop under omrörning.
  12. Serveras med Naan-bröd och grönsallad med Raita.