Plocka blomkålen i ”buketter” i ca halva pingisbollstorlekar. Strimla salladslöken fint.
Bryn hälften av smöret i en kastrull under vispning tills smöret är gyllenbrunt och doftar nötigt. Blanda det brynta smöret med resterande smör och misopasta till en jämn massa.
Blanda ihop majonnäs, soja, sambal oelek och limesaft.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vatten till en jämn smet, konsistensen av filmjölk är en perfekt tempurasmet.
Sätt på fritösen eller värm olja till 160 grader i en tjockbottnad kastrull.
Blanda blomkålen med tempurasmeten, använd så lite smet som möjligt, men så att det precis täcker blomkålen.
Fritera blomkålen ordentligt frasig. Lyft upp med hålslev och lägg i en bunke. Tillsätt chilimajonnäsen och vänd runt så att majonnäsen precis täcker blomkålen.
Servering: Lägg upp blomkålen och toppa med sesamfrön och salladslök. Bjud med misosmöret.