Thai green curry med blomkål och haricots verts

koket.se
Thai green curry med blomkål och haricots verts
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Thai green curry med blomkål och haricots verts

17 ingredienser

30 m

Vegetariskt curry med thailändska smaker, blomkål, haricots verts och risnudlar.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 rödlökar
  • 0,5 blomkål
  • 300 g champinjoner
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • 2 förp kokosmjölk
  • vatten (en skvätt)
  • 200 g frysta haricots verts
  • 2 msk japansk soja
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 400 g risnudlar, kokta

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili smått. Klyfta löken, dela blomkålen i små buketter och hacka upp stammen. Dela champinjonerna i 4 delar.
  2. Stek vitlök och chili i olja och tillsätt den gröna curryn samt socker och salt. Häll i löken och champinjonerna och stek i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölken och lite vatten och låt det koka upp ordentligt. Häll i blomkålen och haricots verts och koka i ca 2 minuter eller tills blomkålen är klar.
  4. Dra grytan från värmen, tillsätt soja och pressa i saft och riv skal från en lime. Servera med risnudlar, hackad koriander, lime och svarta sesamfrön!