Panerade och friterade bollar med smak av räkor, blandfärs och thailändska smaksättare. Många av ingredienserna kan vara svåra att hitta men finns i thailändska matbutiker.
ca 1 dl Wai Wai oriental style instant nudlar (en liten knippe)
1 l matolja
Servering
150 g bistrosallad
5-6 rädisor
8 stjälkar koriander
Gör så här
Hacka ner räkorna fint så det blir som färs och lägg det i en skål tillsammans med köttfärsen. Ta en mortel och lägg i korianderfrö, korianderrot och vitlök, mosa till en fin smet häll sen över det i skålen med räkor och köttfärsen.
Tillsätt ostronsås, svampsojasås, 1 msk sesamolja, ägg,0,5 dl Crumb bread, 2 nypor salt och vitpeppar, jobba ihop detta till en degig massa och låt stå 15 minuter.
Ta en kastrull och blanda i plommonsåsen, svart söt sojasås, resterande sesamolja, 2 nypor svartpeppar och 2 nypor salt. Koka ihop ca 5 minuter och när det har svalnat tillsätter du finhackad chili och salladslök.
Ta nu räk-och köttfärssmeten och rulla ihop till en bollar som är lite större än köttbullar, ca 8-12 st. Rulla därefter bollarna i en liten skål med resterande av Bread Crumb.
Ta en större kastrull och häll i matoljan och vänta tills det blir riktigt varmt, börja sedan att fritera nudlarna i ca 2-3 minuter tills det flyter upp. Låt nudlarna rinna av på lite hushållspapper.
Lägg i nu några räkbollar i den heta olja, några få åt gången och fritera tills de blir gyllene, ca 6-7 minuter.
Lägg upp blandsalladen på tallrikar, delade rädisorna och räkbollarna toppa med nudlarna och 2 korianderstjälkar på varje tallrik och häll på en liten skvätt sås.