Vit chokladsås

Vit chokladsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Therese Baalack
Therese Baalack

Vit chokladsås

3 ingredienser

10 min

Barnsligt enkel men förförande god! Den vita chokladen kan förstås helt eller delvis ersättas med mörk choklad.

Vit choklad är en variant av mjölkchoklad där endast fettet från kakaobönan har använts, men inte själva kakaomassan. Resultatet är en nästan vit choklad med mycket smak av vanilj och mjölk och mindre kakaosmak.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 150 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Koka upp grädden med vaniljstången (hel) i en kastrull.
  2. För en starkare vaniljsmak kan man skära upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna innan man lägger allt i grädden.
  3. Ta upp vaniljstången när såsen har gjort ett uppkok.
  4. Stäng därefter av värmen på plattan.
  5. Bryt chokladen i bitar och lägg i såsen.
  6. Låt den långsamt smälta under omrörning. Såsen ska vara helt slät.
  7. Servera med frusna eller färska bär och frukter.