Fragilité - mjuk mandelmarängstårta

Hallon
Foto: Anna Kern
Therese Baalack
Therese Baalack

Fragilité - mjuk mandelmarängstårta

Av: Therese Baalack

Från: Tårtor och bakelser från En Liten Smula

11 ingredienser

Fragilité är en mjuk mandelmarängstårta. Dekorera gärna med blommor.

Ingredienser

portioner

Bottnar

  • 190 g mandelmassa
  • 0,5 dl mjölk
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk mandelspån

Smörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg

Garnering

  • florsocker, att pudra över
  • hallon

Gör så här

Bottnar

  1. Riv mandelmassan och blanda med mjölken.
  2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum.
  3. Blanda ihop skummet med mandelmassesmeten.
  4. Spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar.
  5. Strö mandelspån på en av bottnarna, den som blir toppen på tårtan.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter.

Smörkräm

  1. Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
  2. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå.
  3. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och gärna vackra blommor.