Chokladlindad lingonparfait med mangocoulis

Chokladlindad lingonparfait med mangocoulis
Foto: TV4

Chokladlindad lingonparfait med mangocoulis

Av: Therez Olsson

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

En fin rulle som ser god ut även för ögat. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 OH-papper
  • 60 g mörk choklad

Lingonparfait

  • 1 äggvita
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 dl lingon
  • 2 dl vispgrädde

Mangocoulis

  • 1 mango
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk rörsocker

Gör så här

  1. Klipp till 5 cm breda remsor av OH-pappret. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Pensla chokladen på OH-pappret och rulla ihop till en cirkel. Fäst med en tejpbit på utsidan. Ställ in chokladrullarna i kylen.
  3. Vispa upp äggvitan och några matskedar av sockret. Vispa grädden lagom hårt.
  4. Koka upp en lag med vattnet och sockret.
  5. Moa lingonen lite lätt med en gaffel.
  6. Häll ned sockerlagen i en stråle i äggvitan under omrörning.
  7. Fortsätt att vispa tills den svalnar och vänd sedan ned lingonen och slutligen den vispade grädden.
  8. Lägg smeten i en spritspåse och fyll chokladrullarna. Stoppa in dem i frysen i minst 5 timmar före servering.
  9. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar.
  10. Blanda mangobitarna tillsammans med vatten och råsocker i en mixer till en slät sås.
  11. Ta fram chokladrören ur frysen och ta bort OH-filmen. Låt parfaiten stå framme 15 minuter innan servering.
  12. Spritsa tallriken med mangocoulis och dekorera med lite lingon.