3 klyftor vitlök, rostade i ugn i 30 minuter på 150 grader värme
1 tsk limejuice [1 lime]
salt
vitpeppar
3 jordärtskockor, tunt skivade och snabbt uppkokta i saltat vatten [100 g]
1 morot, tunt skivad och snabbt uppkokt i saltat vatten [100 g]
Koriandercrackers
8 vårrulleark
3 äggulor
2 msk koriander, strimlad
2 msk solrosolja
salt
vitpeppar
chilimajonnäs
1 äggula
0,5 msk dijonsenap
2,5 dl solrosolja
0,5 tsk citron
3 msk vispgrädde
2 tsk sriracha
salt
vitpeppar
Syrad rödlök
8 röda steklökar (en liten rödlök)
2 msk strösocker
2 msk ättika
salt
vitpeppar
Garnering
röd shisokrasse
lökgroddar
sparrisgroddar
ostronblad
korianderolja
Gör så här
Sallad
Blanda samtliga ingredienser försiktigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Koriandercrackers
Pensla samtliga ark med äggula. Lägg på koriander på fyra ark. Salta och peppra. Lägg ihop arken två och två. Baka av arken i 150-gradig ugn i 15 minuter.
Majonnäs
Blanda äggula och senap. Vispa i oljan i en jämn och fin stråle. Tillsätt citronen och grädden. Smaksätt med sriracha, salt och vitpeppar.
Syrad rödlök
Skala löken och dela den på längden. Plocka ut små ”lökbåtar”. Koka dessa hastigt i saltat vatten. Blanda ihop socker och vinäger. Lägg den varma löken i ättikslagen. Salta och peppra vid behov.