400 g morot, i blandade färger (lila, gul och orange)
1 citron, skalet
salt
olivolja
Kryddsmör
500 g smör, tempererat
2 klyftor vitlök, pressade
2 msk dijonsenap
1 knippe färsk bladpersilja
1 knippe vattenkrasse
1 ask krasse
1 citron, skal och saft
salt
Gör så här
Dela biffen i 2 feta bitar. Salta och peppra. Stek bitarna i olja och smör på varje sida. Tillsätt vitlök och timjan. Baka klart i ugnen på 100 grader tills köttet når en innertemperatur på ca 52 grader enligt Tom (rekommenderad innertemperatur 55-70 grader).
Låt vila några minuter innan servering. Dela biffen i mindre bitar.
Gnid in morötterna med salt, peppar och olivolja. Baka i ugnen på 250 grader tills dom fått färg ca 30 minuter. Dela upp i mindre bitar innan servering.
Skiva morötterna till salladen tunt på mandolin, gärna i olika former. Dressa innan servering med citronskal, salt och olivolja
Lägg alla ingredienser till kryddsmöret i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt. Det smör som inte går åt fryser man in och tar fram och river nästa gång!