2 snapsar till midsommar

2 snapsar till midsommar
Foto: TV4

2 snapsar till midsommar

Av: Tina Ahlin

Från: Tinas trädgård

7 ingredienser

Kryddat brännvin är en svensk klassiker. Varför inte göra din egen till midsommar? Tina Ahlin bjuder på snapsrecept med citron och vaniljsmak.

Sockerlag gör du genom att koka upp lika delar socker och vatten som du sedan låter svalna.

Ingredienser

Citronsnaps

  • 70 cl Brännvin special
  • 3 citroner
  • 2 msk vit sirap (eller sockerlag)

Vanilj- och apelsinsnaps

  • 70 cl Brännvin special
  • 1 vaniljstång
  • 2 apelsiner
  • 2 msk vit sirap

Gör så här

Citronsnaps

  1. Tvätta citronerna ordentligt i kallt vatten.
  2. Riv sedan skalet på ett rivjärn, bara det gula ska med.
  3. Lägg det rivna citronskalet i brännvinet och låt stå i två dygn.
  4. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort citronskalen.

Vanilj- och apelsinsnaps

  1. Tvätta apelsinerna ordentligt i kallt vatten.
  2. Riv sedan skalet på ett rivjärn, bara det orangea ska med.
  3. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  4. Lägg det rivna apelsinskalet och vaniljstången ( både stång och skrapet) i brännvinet och låt stå i två dygn.
  5. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort apelsinskalen och vaniljstången.