Inlagd strömming "Boquerones"

POPULÄRT
Inlagd strömming "Boquerones"
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Inlagd strömming "Boquerones"

8 ingredienser

Boquerones är en vanlig tapasrätt i Spanien. Här gör Tina en version med strömming istället.

Fler recept från programmet

hittar ni här.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé, rensad (eller skarpsill)
  • 3 citroner, ca 2.5 dl citronjuice
  • 1,5 msk salt
  • 3 dl olivolja, till förvaring
  • svartpeppar, från kvarn
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • Färska örter (t ex citrontimjan, persilja)
  • 3-4 skivor citron

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och dra bort skinnet.
  2. Marinera strömmingen i citronjuice och salt tills köttet blir helt vitt (ca 8 timmar), ställ in i kylen under processen.
  3. Sila av citronjuicen.
  4. Varva övriga ingredienser med strömming i en glasburk så att oljan täcker strömmingen.
  5. Förvara i kyl.
  6. Avsluta med citronskivorna som du lägger på som ”lock”.