Tomatsalsa med nachoschips

Tomatsalsa med nachoschips
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tomatsalsa med nachoschips

10 ingredienser

En fredagsklassiker!

Tänk på:
Ta bort kärnhuset från jalapeños, styrkan sitter i även om den är inlagd.

Mise en place:
Portionsformar, t ex crème bruléeformar
Skål/bunke att röra ihop creme fraiche och yoghurt i
Alla övriga ingredienser uppmätta i skålar

Ingredienser

  • 3 kvisttomater
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 1 dl skuren ananas i tärningar [ca 0,25 ananas]
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk inlagd jalapeños, hackad ca 3-4 skivor jalapeños
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 avokado

Naturella nachoschips

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Klyfta och ta bort kärnhuset på tomaterna, skär köttet i tärningar.
  2. Finhacka löken och blanda med tomaterna. Rör i ajvar relish och hackade jalapeños.
  3. Ta bort stammen från ananasen och skär köttet i tärningar, blanda med tomatblandningen.
  4. Halvera avocadon och ta bort kärnan, gröp ur den smått med en sked, lägg direkt i salsan.
  5. Rör ihop yoghurt och creme fraiche, fördela i portions formar, toppa med salsan och stick ner några chips. Servera!