Sötsurt päron med grönpeppar

Sötsurt päron med grönpeppar
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sötsurt päron med grönpeppar

6 ingredienser

Sötsurt päron med grönpeppar passar bra på ostbrickan.

Ingredienser

  • 2 päron Anjou, halverade
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 1 klyfta vitlök, med skal
  • 100 g fläsk, rökt och finstrimlat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa vitlöksklyftan med skalet på.
  3. Lägg allt i en liten ugnsfast form, det är bra om dem ligger tätt.
  4. Häll över sirapen, vinägern, fläsket och grönpeppar.
  5. Sätt in i ugnen på i ca 40 minuter.
  6. Detta går bra att göra dagen innan.
  7. När päronen är al dente (halvfärdiga), ta ut dem och låt svalna.
  8. Sätt in dem i kylen.
  9. Päronen kan serveras både varma och kalla.