Stiltonscones med syltade fikon och lökar

Stiltonscones med syltade fikon och lökar
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Stiltonscones med syltade fikon och lökar

5 ingredienser

Tinas Stiltonscones serveras med syltade fikon och lökar. Bullarna går utmärkt att ställa i kylen tills avbakning, de är godast varma och nybakade.

Tinas Fikon och lökar i vinägerlag

Du hittar alla recept från Nyår med Tina här

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 110 g smör, kallt
  • 150 g stiltonost
  • 1,75 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg mjölet i en stor skål och blanda i bakpulvret.
  3. Lägg i smöret.
  4. Smula allt till en gryning massa.
  5. Blanda ner osten och mjölken.
  6. Blanda ihop det till en deg.
  7. Forma matskedsstora bullar.
  8. Lägg dem i små formar.
  9. Baka av i ca 7-10 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna.
  11. Skär ett snitt på toppen i alla bullarna.
  12. Tryck ner en syltad lök eller en bit fikon.