Varm flammenkuchen från Alsace

Tina Nordström KM

Varm flammenkuchen från Alsace

6 ingredienser

En god aptitretare med bacon och lök.

OBS! Tar du smördeg är det viktigt att kavla ut den ordentligt. Tjock smördeg är inte gott.

Ingredienser

  • 2 libabröd (eller smördeg eller pitabröd)
  • 2-3 bananschalottenlökar, skalade (använder du små ta dubbelt upp)
  • 1 förp bacon
  • ca 2 dl gruyèreost, riven
  • svartpeppar, från pepparkvarn (efter smak)
  • ca 3-4 tsk gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Strimla löken och baconet.
  3. Bryn baconet och löken i en stekpanna ett par minuter.
  4. Lägg bröden på ugnsplåt.
  5. Strö över den rivna osten och fördela ut lök och baconfräset.
  6. In i ugnen i ca 5 minuter, tills osten börjar bubbla.
  7. Peppra och klicka ut gräddfilen.
  8. Skär i lagom stora bitar.