16 ingredienser
Enkelt och gott och franskt.
Detta behöver du:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Sköljda och borstade musslor. (Ta bort ev skägg. Släng de som är öppna eller skadade. De som är öppna, prova att knacka dom i bänken, stänger de sig är de ok.)
Stor kastrull med lock
Alla kryddor uppmätta, lägg dem tillsammans i en skål
Olja och smör
En större sked till att röra runt i musslorna
En hålslev att ta upp musslorna med
Tips:
Gör plats i frysen både för formen och glasen, långt ner där det är riktigt kallt.
Tips:
Ta en ren wettex och klipp den på 4, blanda ½ dl vatten och 2 msk vitvinsvinäger. Använd att torka rent kanterna på tallriken.
KÖRIS:
Sätt på kastrullen, ta i smör och olja
Skiva den gula löken
Skiva vitlöken
Lägg ner allt i grytan
Ta i kryddorna
Fräs 30 s
Ta i musslorna, häll på vatten
Sätt på Lock, skaka kastrullen
Öppna ej, viktigt!
Tid: 5 minuter.