Mise en place Stor skål att blanda färsen i Stekpanna till järparna Alla ingredienser framtagna, uppmätta och ev skalade Skål till couscousen Plastfilm Skål till såsen Tallrikar
1 dl hasselnötter, skalade, rostade och grovhackade
1 krm gurkmeja
0,5 tsk finsalt
2 dl couscous
4 dl vatten
plastfilm
Myntasås (Raita)
2 dl yoghurt, "rinnande" frukostyoghurt
1 kruka mynta
0,5 msk honung, flytande
1 krm svartpeppar
Gör så här
Lägg couscousen, gurkmejan, nötterna och saltet i en skål. Koka upp vattnet. Gärna med vattenkokare så går det snabbare. Häll över grynen, rör runt och plasta.
När couscousen är färdig, blanda ner olivoljan och smaka av en extra gång.
Blanda färsen med persilja, ägg och grädde. Riv skalet från citronen och finhacka vitlökarna. Blanda ner i färsen. Ta i Salt och peppar. Ta en matsked och forma järpar, stek i smör och grädde. 2 st per man.
Grovskär myntan, och blanda med yoghurt, honung och svartpeppar.