Tiramisù a la Toscana

Tiramisù a la Toscana
Foto: Zeta

Tiramisù a la Toscana

6 ingredienser

60 m

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.

Zeta Mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, separerade gulor och vitor
  • 1,5 dl florsocker
  • 250 g Zeta mascarpone
  • 2 dl espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 dl marsalavin (eller vin Santo)
  • 10-12 savoiardikex

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.
  3. Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.
  4. Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.
  5. Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.
  6. Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.
  7. Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.
  8. Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer