Tiramisu i krustader

Zeta Tiramisu i krustader
Foto: Zeta

Tiramisu i krustader

11 ingredienser

35 min

Tiramisu - en älskad dessertklassiker från Italien. I det här receptet serveras tiramisu i små spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Perfekt som avslut på en trevlig middag eller som snittar till festen!

Zeta Krustader Cestini
Zeta krustader produkt

Zeta Krustader Cestini

Behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 1 förp Zeta Krustader
  • kakao
  • 4 savoiardikex
  • 1 dl espresso
  • 2 cl amarettolikör

Mascarponekräm

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 förp Zeta mascarpone

Choklad- och kaffekräm

  • 100 g choklad (valfri)
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl espresso

Gör så här

  1. Börja med att tillreda mascarponekrämen. Vispa äggula och socker fluffigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet.
  2. Gör sedan choklad- och kaffekrämen. Värm espresso och kokosgrädde i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och vänd ner chokladen.
  3. Börja med att spritsa lite mascarponekräm i botten på krustaden.
  4. Tillsätt sedan lite av choklad- och kaffekrämen.
  5. Doppa savoiardkexen i kall espresso med amaretto och bryt små bitar och lägg i krustaden.
  6. Toppa med mascarponekräm.
  7. Pudra krustaderna med kakao.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer