Toast med kräftröra

koket.se
Toast med kräftröra
Foto: Tv4

Toast med kräftröra

Av: Mikael - Närke

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

45 m

Toast är alltid en populär förrätt. Toppa dem med en härlig kräftröra så blir det extra lyxigt och gott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Mikael - Närke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kräftröra

  • ca 30 kräftor (Alsenkräftor från eget vatten)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 cl majonnäs
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finhackad
  • 0,25 krm salt
  • 0,25 krm peppar

Toast

  • 4 skivor surdegsbröd (osötat)
  • smör
  • 4 salladsblad
  • 0,5 avokado
  • 0,5 citron
  • 50 g röd stenbitsrom (MSC-märkt ABBA från ICA - grön enligt wwfs)
  • dill

Gör så här

Kräftröra

  1. Skala och hacka kräftstjärtar och klor.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt!

Toast

  1. Skär bröden i bitar och stek dem gyllenbruna i smör.
  2. Lägg ett salladsblad underst på tallriken och toppa med en brödskiva.
  3. Lägg kräftröran ovanpå och garnera med avokado, citron och stenbitsrom,
  4. Avsluta med en dillvippa!