Toast med krämigaste äggröran och krossade chips

Från Sverige Toast med krämigaste äggröran och krossade chips
Foto: Köket.se

Toast med krämigaste äggröran och krossade chips

10 ingredienser

20 min

Rostat levainbröd med perfekt äggröra som toppas med salta och krispiga chips. Bjud på till brunch eller lyxig helgfrukost!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Äggröra

  • 6 ägg (Från Sverige)
  • 1 dl grädde (Från Sverige)
  • 1 msk vatten
  • 50 g smör (Från Sverige)
  • salt

Servering

  • 4 skivor levainbröd (Från Sverige)
  • smör, till stekning (Från Sverige)
  • lättsaltade chips (Från Sverige)
  • krasse (Från Sverige)
  • färsk dill (Från Sverige)

Gör så här

  1. Rosta eller stek bröden i en stekpanna med lite smör tills de får en fin rostad yta.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop tillsammans med grädde, mjölk och lite salt.
  3. Smält smöret till äggröran i en stekpanna eller vid kastrull. Tillsätt äggvispet och stek på låg medelvärme under konstant omrörning. Äggröran ska inte få färg och ska inte bli för tjock.
  4. Lägg upp äggröran på bröden, krossa över några lättsaltade chips och toppa med färsk dill och krasse.

Svenska ägg är säkra ägg. Titta efter märket Från Sverige när du handlar ingredienser!

TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Fattiga riddare i ugn med blåbär och kardemumma

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer