Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra

Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra
Foto: TV4
Kajsa Axbåge - KK 2019
Kajsa Axbåge - KK 2019

Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra

Av: Kajsa Axbåge

Från: Kockarnas kamp

8 ingredienser

En lyxig toast med rökt abborre toppad krämig äggröra med smak av tryffel.

Ingredienser

portioner
  • 1 abborre (ca 300-350 g urtagen)
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • vitpeppar
  • salt
  • tryffel, riven efter behag
  • vattenkrasse, till garnering

Gör så här

  1. Salta abborren och lägg i en rök eller om du vill röka på grillen, gärna med en gran/en kvist. Det tar en stund, fisken ska ha en innertemperatur på 42 grader längs ryggbenet.
  2. När fisken kallnat så dra av skinnet och bena ur filéerna så hela som möjligt
  3. Skär rågbrödet i 6x6cm bitar.
  4. Vispa ihop äggen och grädden i kastrull. Gör en äggröra över låg värme, låt den ta lite tid. Tillsätt så mycket riven tryffel du vill, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg den rökta fisken på brödet, toppa med äggröran och lite vattenkrasse