Toast Sikafors med crème fraiche

Toast Sikafors med crème fraiche
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Toast Sikafors med crème fraiche

11 ingredienser

Rökt renstek och pepparrot är en klassisk kombination. I det här receptet blir den dessutom elegant i både smak och utseende. Servera som förrätt eller liten kvällsrätt. En matberedare eller mixer är bra hjälp, men det går också bra att strimla köttet fint för hand.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt renstek
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd

Garnering:

  • 4 msk sikrom
  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar
  • 4 körsbärstomater
  • 4 salladsblad

Gör så här

  1. Finhacka rensteken. Krydda crème fraiche med pepparrot, salt och peppar, och blanda den med rensteken.
  2. Tryck ut runda cirklar i brödet. Rosta eller smörstek brödet. Fördela röran över. Garnera med dillkvistar.
  3. Servera med ett sallatsblad, citronklyfta och coctailtomat.