Toast Sven Philip-Sørensen

Toast Sven Philip-Sørensen
Foto: TV4
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Toast Sven Philip-Sørensen

4 ingredienser

Lyxig förrätt som Leif GW Persson brukade avnjuta tillsammans med vännen Jan Stenbeck på restaurang Pontus in the Greenhouse i Gamla stan.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor briochebröd, tjocka
  • 4 skivor oxmärg
  • 80 g kaviar, iransk ocietre
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär brödet i kantfria tärningar.
  2. Värm ugnen till 200°C. Rosta brödet tills de fått fin färg.
  3. Värm oxmärgen i samma temperatur tills den blivit varm, se upp så att den inte börjar smälta. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg en skiva märg på varje brödtärning. Dofta över vitpeppar. Krön med kaviar.