Tom Sjösteds gino

Gino
Foto: Jenny Grimsgård
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Tom Sjösteds gino

4 ingredienser

Gino är gott och enkelt! En klassisk dessert med varma frukter och bär som gratinerats med vit choklad. Recept från kokboken Äntligen helg.

Du kan riva chokladen, men jag tycker att det blir härligare såhär! /Tom

Ingredienser

  • 200 g vit bakchoklad
  • 500 g frukt och bär (typ jordgubbar, kiwi, hallon, björnbär och banan)
  • 500 g vaniljglass
  • mynta

Gör så här

  1. Smält chokladen och fördela tunt på bakplåtspapper. Låt stelna.
  2. Dela frukterna (om det behövs) i mindre bitar och lägg upp frukt och bär på en plåt.
  3. Bryt chokladarken och lägg över blandningen.
  4. Gratinera högst upp i ugnen på 275 grader i cirka 3-4 minuter.
  5. Servera direkt från plåten med vaniljglass.
  6. Garnera gärna med mynta.