Alla kockar har sitt eget recept på klassikerna spaghetti och köttfärssås. Så här gör Tom Sjöstedt sin bästa variant - med grädde, vitt vin och champinjoner.
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
köttfärssås
400 g nötfärs
1 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
400 g krossade tomater [1 burk]
2,5 dl grädde
1 tsk chilipulver
1 msk färsk rosmarin, hackad
1 gul lök
1 klyfta vitlök
400 g champinjoner
smör
olivolja
salt
svartpeppar
Pasta
400 g strozzapetti
Garnering
300 g små vita stenhårda champinjon, delade i klyftor eller skivade tunt
persilja, hackad
rosmarin, plockad
parmesanost, nyriven
Gör så här
Stek nötfärsen ordentligt i olivolja i en stekpanna. Blanda i tomatpuré, vitt vin, krossade tomater, grädde, chilipulver och rosmarin. Låt koka upp och småputtra.
Dela champinjonerna, hacka lök och vitlök. Stek svampen i en egen stekpanna med smör och olja, tillsätt lök och vitlök mot slutet. Blanda ner svampen i köttfärsgrytan innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Servera den nykokta pasta med köttfärssåsen, toppa med champinjoner, persilja och parmesan.