Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème

Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème

17 ingredienser

Fräsch fisk med krossad potatis och kryddig chilisaffranscrème.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 100 g blandade örter
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 800 g potatis
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Chilisaffranscrème

  • 2 dl fiskfond
  • 0,5 gul lök
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa örterna med olivoljan och senapen. Bred salsa verden på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 10 min.
  2. Koka potatisen och krossa grovt med hjälp av en visp. Skär ner tomater och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fräs chilin och löken i smöret. Tillsätt vinet och fiskfonden och koka ihop något. Häll därefter i crème fraîche och saffran.
  4. Koka ner till krämig konsistens, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Arrangera den krossade potatisen med fisken ovanpå. Ringla därefter såsen runt. Garnera gärna med färsk basilika och citronklyfta.