Skala och finhacka lök och vitlök till lingonchutneyn. Fräs mjukt i olja, tillsätt sirap, balsamicovinäger, vatten och sambal oelek. Låt koka ihop och tillsätt lingonen. Låt koka i några min. Smaka av med salt. Häll i en skål och ställ i kylen.
Skär hjortköttet i ca 5 mm tunna skivor. Skär det rökta fläsket i lika många stavat som hjortskivorna. Skala löken och skär i lika många små klyftor som köttet. Lägg 1 bit rökt fläsk och 1 lökklyfta på varje skiva med hjortkött. Rulla ihop och linda in ruladen i 1 skiva skinka. Fäst med tandpetare och ställ in i kylen.
Skala och hacka löken till såsen. Fräs den mjuk i msk smör i en kastrull.
Häll i fond, vin och senap och koka ihop till 2/3. Smaka av med salt och peppar och kör i mixer med 3 msk smör. Häll tillbaka i grytan och ställ åt sidan.
Bryn ruladerna i en stekpanna och lägg ner i dijonsåsen och låt sjuda
20-25 min.
Servera med chutney och rotfrukter på en tallrik vid sidan om (glöm inte att ta bort tandpetarna.