Stekt majskyckling med ljummen sallad är en god och vacker rätt med sunda råvaror. Försök att få tag på färska kycklingfiléer, varför inte ekologiska, smakar bättre och är betydligt nyttigare.
Stek majskycklingen på skinnsidan till fin färg. Salta och peppra.
Ugnsbaka färdigt på 125°C till 65°C i innetemperatur. Vid servering trancheras bröstet på mitten.
Riv svampen i långa strimlor och stek i olja. Salta och peppra.
Skala och hyvla moroten och fänkålen tunt på mandolin eller för hand. Smaksätt med salt, socker, rapsolja och citronjuice. Låt marinera i 20-30 min. Krama ur vätskan från moroten och fänkålen. Skär ner romansalladen.
Vid servering ljummas allt i en kastrull med dill, smaksätt med salt och svartpeppar. Servera i skål eller på tallrik.
Tärna ner äpplet i små tärningar. Blanda med yoghurt, rivet citronskal, honung, salt och svartpeppar. Serveras som en kall dressing till kycklingen.