Tomat- och sardellketchup

POPULÄRT
Tomat- och sardellketchup
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Tomat- och sardellketchup

12 ingredienser

En härlig tomatsås med smaker från Italien! Ungefär som en hemmagjord ketchup på bara 10 minuter.

Ingredienser

portioner
  • ca 200 g körsbärstomater
  • 1 gul lök (eller 2 färsklökar)
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe oregano
  • 3-5 sardellfiléer (efter tycke)
  • 2 msk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Dela tomaterna och skriva löken lök. Hetta upp en panna med olja och fräs mjuka.
  2. Tillsätt tomatpurén och lägg ner vitlöksklyftan hel. Låt fräsa någon minut.
  3. Tillsätt oregano, hela sardellfiléer, honung och balsamvinäger. Fräs tills allt blir mjukt. Salta och peppra.
  4. Tag av från värmen, tillsätt rapsoljan och mixa till en såsig konsistens.