Lägg tomater i en vaccpåse. Tillsätt olja, salt, vitlök och timjan och förslut påsen. Baka i 60 grader ånga i 20 minuter. Mixa kort i blender. Sila vätska genom kaffefilter och kyl till buljong.
Picklad melon
Koka upp vatten, socker, salt och ättika. Kyl ner. Dela ner melonen i valfri form och slå på den kalla lagen. Låt stå och dra ca 1 h.
Spritärtor
Sprita ärtor och koka ärtorna i väl saltat vatten, tills att de flyter upp till ytan. Kyl ner ärtorna i isvatten.
Rädisa
Skölj rädisan och plocka bort blasten. Skiva rädisa tunt på mandolin, gärna upp i isvatten.
Grön sparris
Skala, plocka och dela sparris. Koka sparrisen al dente i väl saltat vatten precis innan servering.
Vikentomat
Dela tomater i önskad storlek. Salta innan servering.
Jalapeñoolja
Häll olja i kastrull och värm till 80-90 grader. Lägg örter och jalapeñon i en mixer, tillsätt salt och slå över oljan. Mixa helt grön, ca 3 minuter. Sila oljan i kaffefilter eller genom finmasking sil.