Tomatsallad med parmesanchips

Tomatsallad med parmesanchips
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomatsallad med parmesanchips

7 ingredienser

Förgyll din tomatsallad med knapriga chips som smakar härligt av parmesanost.

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 8 färska basilikablad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • salt
  • 20 g parmesanost
  • 100 g salladsblad

Gör så här

  1. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200°. Rita 8 ringar ca 5 cm i diameter på bakpapper. Riv parmesanosten och strö ca 2 tsk ost i varje ring. Platta till och grädda i nedre delen av ugnen i 4 - 5 minuter. Låt svalna och lossa sedan på chipsen.
  2. Tomatsallad: Skiva tomaterna. Hacka rödlök och basilika och strö över. Salta och ringla olivolja över tomaterna.
  3. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar. Lägg på tomatsalladen och toppa med parmesanchips.
Tomatsallad med parmesanchips | Köket.se