Blanda tomaterna med samtliga ingredienser till fyllningen. Dressa med olivolja samt salta och peppra väl.
Baka tomaterna i ugn ca 10–15 minuter så att tomaterna släpper vätska och börjar få färg. Låt all vätska dunsta bort. Genom att rosta tomaterna undviker du att tarten blir blöt och behåller sig krispig.
Ta ut tomaterna ur ugnen och sprid ut dem i en ugnsfast form som du vill baka tarten i.
Bakning
Kavla ut smördegen så den är ca 0,5 cm tjock.
Nagga håll i smördegen med hjälp av en gaffel.
Lägg degen över tomaterna och vik ihop kanterna så att degen ligger jämnt och inte mot kanten av formen.
Vispa ihop äggulan med en skvätt vatten och pensla degen med äggblandningen.
Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter så att degen får ordentligt med färg och reser sig.
Servering
Vänd upp tarten på ett fat och servera med yoghurt och basilika