Smält smöret i en kastrull, ställ av den från värmen och rör ner chokladen så att den smälter.
Vispa runt så att det är väl blandat.
Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål ordenligt så det inte finns några klumpar.
Vispa sedan samman socker och ägg separat. När den smälta chokladen är kall, vispa ner den tillsammans med ägg och socker. Avsluta med de torra ingredienserna och lite salt.
Slå upp smeten i portionsformar som ska vara smorda med smör och pudrade med mjöl så fondanten lossnar lätt. Använd ugnssäkra skålar eller tex. en sönderskuren muffinsform i silikon.
För att lyckas bäst, provbaka en fondant först för att se hur lång eller kort tid som krävs för bästa resultat. Fondanten ska vara bakad på utsidan och krämig i mitten. Ca 230 grader i 7-13 minuter, helt beroende på din ugn, testa er fram.
Rödvinshallon
Värm sockret i en kastrull, rör runt så satt det inte bränner.
När de smält, rör runt så det inte är några klumpar i karamellen. Slå på vinet och låt det koka upp så sockret löser sig i vinet.
Slå på tinade hallon och låt sedan koka ner till hälften och bli tjockare i konsistensen.
Ta fram fondanten och servera med vaniljglass och rödvinskokta hallon.