Mixa kavring med smör i en mixer eller för hand. Se till att brödet är fint fördelat, tillsätt smöret i små bitar och försök att få en jämn smet som du sedan pressar ut i en springform.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär sillen i mindre bitar och hacka rödlöken fint, blanda sedan med gräddfil och fint skuren dill.
Lägg sedan avrunna gelatinblad i en kastrull, tillsätt en fjärdedel av creme fraichen och låt den bli varm så att gelatinet löser sig under omröring. Tillsätt sedan resten av creme frasichen.
Slå den över sillblandningen och blanda runt ordentligt tillsammans med brynt smör.
Häll alltsammans över kavringsbotten och ställ i kylen.
Tårtan behöver stå minst två timmar i kylen så den hinner sätta sig.
Medan tårtan stelnar i kylen är det tid för garnityret.
Koka äggen och skär rödlök samt gräslök mycket fint.
Riv ägget på ett rivjärn och garnera tårtan, när den har stelnat helt och hållet, med långa rader av garnityret.