Brittisk streetfood. Friterad och panerad fisk och rostad potatis med läckert grön myntakryddad ärtröra och hemgjord remouladsås.
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
Fisk
600 g torskrygg
1 dl vetemjöl
3 ägg
4 dl pankoströbröd
Remouladsås
2 tsk curry
2 tsk äpplejuice, koncentrerad
1,5 dl majonnäs
1 dl picklesgrönsaker
2 msk liten kapris
salt
Mosade ärtor med mynta
400 g små frysta ärtor, tinade
100 g smör, smält
10 färska myntablad
salt
potatis
600 g fast potatis
salt
olivolja
Gör så här
Fisk
Dela fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180 grader i ca 3 minuter tills fisken blir krispig och gyllenbrun. Smaka av med salt.
Remouladsås
Blanda curry och äpplejuice och låt svälla några minuter. Hacka picklesgrönsakerna, Blanda allt och smaka av med salt.
Mosade ärtor
Värm ärtorna i smöret. Blanda i mynta och mixa snabbt med stavmixer. Smaka av med salt.
Potatis
Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.