Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tony Irvings lever hot pot
Foto: TV4
Tony Irvings lever hot pot
2
Spara
Av:
Tony Irving
Från:
Tinas Cookalong
13
ingredienser
Lever på ett enkelt sätt.
Fest
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
450 g lammlever, delad i smala delar
30 g strösocker
salt
peppar
30 g smör
1 msk olja
1 gul lök
1 klyfta vitlök, krossad
2 tsk worcestersås
1 tsk torkade mixade örter
3 skivor bacon
1 förp krossade tomater
vitt bröd typ Grekiskt lantbröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Häll salt, peppar och socker över lammlevern på båda sidorna.
Smält smöret i en stor korvpanna och fritera levern lite grann i 3 minuter, vänd en gång eller tills den är kokt, men lite rosa i mitten. Ta åt sidan.
Hetta upp olja i kastrull, lägg till lök, bacon (delat i småbitar), vitlök och stek i 5 minuter.
Rör ihop socker, worcester sauce, örter, tomater och häll ner i grytan.
Lägg ner levern, koka på låg värme i 10 minuter till såsen tjocknat.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut