Det här är en kul rätt med torsk, se bara till att skära citrongräset riktigt fint. Tänk också på att göra kryddsmöret först när fisken är klar – det ska serveras ganska direkt och inte stå och reducera.
Ingredienser
600 g torskfilé (i portionsbitar à 125 g)
150 g smör
1 stjälk citrongräs, finskuret
2 tsk chiliflakes
4 msk ingefära, finskuren
8 salladslökar, finskivade
1 msk sesamolja
3 msk japansk soja
4 msk citronsaft, färskpressad
ev 4 äggulor
salt
Gör så här
Krydda torsken med salt och låt rimma 1 timme i kylen eller i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Baka torsken mitt i ugnen cirka 10–15 minuter till en innertemperatur på 40 grader.
Bryn smöret och tillsätt citrongräs, chiliflakes och ingefära och låt fräsa 1 minut. Tillsätt salladslök, sesamolja, soja och citronsaft. Ge
ett uppkok. Lägg torsken på tallrik och toppa med kryddsmöret.
Servera gärna med rundkornigt sushiris, och om du vill är det väldigt gott med med varsin äggula på fisken.