Smaker - örter och kryddor omslag

Smaker - örter och kryddor

I Tommy Myllymäkis senaste bok vill han inspirera dig som hemmamatlagare till att våga botanisera bland smaksättarna. Vilka självklara smakkombinationer ska du inte missa och vilka oväntade och lyckade smakkamrater finns att upptäcka?

Man brukar säga att matlagning i grunden handlar om att hitta en harmonisk balans av grundsmaker, som salt och sött, syrligt och beskt – men det räcker inte för att skapa något oförglömligt. Till det behövs något mer, något som får rätten att dofta och smaken att överraska. Det behövs en smaksättning.

Den gemensamma nämnaren för recepten i Tommy Myllymäkis bok är de kryddor och örter som ensamma eller i kombination lyfter en rätt och skapar det verkligt karakteristiska och unika. Recepten är inte tillkrånglade eller pretentiösa utan konstruerade utifrån idéer om smak som formats i Tommys huvud under många år i framgångsrika krogkök.

Köp Tommys bok Smaker - örter och kryddor

Recept ur boken

Läs mer om Tommy och hans mat

Så gör du en krämig & seg kolasås header
Artikel

Senaste från Tommy Myllymäki