Torskcarpaccio med yuzu-marinad

Markiz Talhaoui

Torskcarpaccio med yuzu-marinad

10 ingredienser

20 m

Torskcarpaccio med yuzu-marinad toppad med gurka och jalapeño.

Ingredienser

portioner
  • 300 g torsk

Marinad

  • 2,5 msk yuzujuice
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja, rostad

Topping

  • gurka, tärnad
  • 1 jalapeño, tunt skiva
  • 1 knippe korianderblad
  • rädisa
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda samma ingredienserna till marinaden och ställ i kylen.
  2. Skär lövtunna skivor av torsken och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat.
  3. Pensla, eller häll, hälften av marinaden över fisken. Blanda resten av marinaden med gurka och jalapeño.
  4. Toppa fisken med gurka, jalapeño, rädisor, koriander och sesamfrön.