Torskceviche med avokado och friterade wontonark

Torskceviche med avokado och friterade wontonark
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Albin Edberg
Frida Ronge
Albin Edberg

Torskceviche med avokado och friterade wontonark

Av: Frida Ronge, Albin Edberg

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

En riktigt god variant på ceviche med torsk, avokado och friterade wontonark. Fräsch, kryddig och god helgmat!

Maya Samuelssons dryckestips

  • Limestone Nr 90479, Riesling Kabinett Golkapsel , 2016. Tyskland, Rheinhessen

  • Belvoir Fruit farms organic Ginger Beer

Ingredienser

portioner

Torskceviche

  • 300 g torskrygg
  • 1 grön paprika
  • 3 avokador
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 2 gröna shisoblad (alt koriander eller pepparmynta)
  • 2 limefrukter
  • 0,5 krm shichimi togarashi (japansk kryddblandning)
  • 8 ark wonton (alt salladsblad)
  • 1 kruka koriander
  • matolja, till fritering
  • salt

dressing

  • 1 tsk schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk habanerofrukt, finhackad
  • 1 tsk röd chilifrukt, finhackad
  • 40 g fisksås
  • 40 g limefrukt, juice
  • 20 g strösocker
  • 20 g vinäger
  • 1-3 msk vatten

Gör så här

  1. Skär fisken i 1 cm stora tärningar. Salta lätt och låt stå i rumstemperatur 20 minuter.
  2. Skär paprika och 1 avokado i lika stora bitar som fisken. Finhacka den gröna chilin och strimla shisobladen.
  3. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda fisk, paprika, chili och shiso med cirka 1 dl dressing. Låt stå cirka 10 minuter i rumstemperatur.
  4. Mosa 2 avokado och smaksätt med salt, pressad limejuice och shichimi togarashi.
  5. Fritera wontonarken i 170-gradig olja i en kastrull med höga kanter och låt rinna av på hushållspapper. Salta. Om man vill ha ett nyttigare alternativ så kan man servera cevichen med salladsblad istället.
  6. Lägg upp cevichen på tallrikar. Smaksätt med shichimi togarashi och koriander. Lägg upp den mosade avokadon i en skål vid sidan om och servera med de friterade wontonarken.