Vispa ihop salt och vatten tills saltet löst sig i vattnet. Lägg ner torskbitarna och låt ligga i vattnet 1 timme. Ta upp torsken och torka den väl. Ställ åt sidan fram till stekning.
Tartarsås
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Potatiskaka
Sätt på ugn på 175 grader.
Stekt först spetskål, lök och vitlök mjuk i olivolja på låg värme i stekpanna. Häll upp i en vid bunke. Stek därefter potatisen i lite olivolja några minuter utan att den tar färg. Häll upp i bunken tillsammans med den stekta spetskålen.
Tillsätt parmesan och ägg i bunken. Rör runt ordentligt. Salta och peppra. Häll upp allt i samma stekpanna (lägg ev ett smörpapper i botten av pannan, det gör det lättare att få upp den vid servering) som använts till stekning. Ringla över lite olja och grädda i ugn ca 30 minuter.
Spetskålsallad med spenat
Blanda ihop alla ingredienser till salladen strax före servering.
Servering
Stek torsken först med i olja, vänd fisken och klicka i smör och ös tills den är precis klar. Skär ut en tårtbit av potatiskakan direkt från pannan, lägg på tallrik. Lägg den stekta torsken snett på potatisen och klicka på en rejäl sked tartarsås och avsluta med kål- och spenatsallad.